Blog

View post →
3 minutes read
223
Algemeen

Dringend drukwerk nodig? Bij Drukkerij Alfabet in Gent kan het dezelfde werkdag nog klaar zijn!

Heb je binnenkort een feest, bedrijfsevenement of workshop gepland, maar besef je op het laatste moment dat je flyers, affiches, visitekaarten of ander dringend drukwerk nodig hebt? Geen paniek. Bij Alfabet kan je vaak nog dezelfde werkdag al je drukwerk komen halen. Bij de meeste drukkers moet je rekenen op 3 tot 5 werkdagen voor je drukwerk klaar is, maar wij kunnen zeer snel kwalitatief drukwerk leveren.

Verder lezen “Dringend drukwerk nodig? Bij Drukkerij Alfabet in Gent kan het dezelfde werkdag nog klaar zijn!”
View post →
2 minutes read
231
Algemeen

Van bleed tot uitkappen: uitleg over vaktermen in de wereld van drukkerijen

In de drukkerij-wereld gebruiken we dagelijks vaktermen die voor de meeste mensen misschien niet bekend zijn. Echter, voor klanten kunnen deze woorden soms verwarrend zijn en tevens leiden tot onduidelijkheden en miscommunicatie. In dit artikel zullen we de betekenis en toepassing van verschillende vaktermen in de wereld van drukkerijen uitleggen, zodat onze klanten een beter begrip hebben van wat wij doen en wat zij kunnen verwachten van ons als drukkerij. We richten ons op termen zoals uitkappen, lamineren, SRA3 papierformaat, geniete brochures, rillen, plooien, snijden, recto, recto verso, bleed en afloop.

Verder lezen “Van bleed tot uitkappen: uitleg over vaktermen in de wereld van drukkerijen”
View post →
2 minutes read
247
Gelegenheidsdrukwerk

Communiekaarten en lentefeest uitnodigingen

De communies en lentefeesten zijn speciale momenten voor kinderen en ouders. Het is een viering van een mijlpaal in het leven van jouw kind. Een mooie herinnering aan deze dag is dan ook belangrijk: communiekaartjes en lentefeestuitnodigingen. Het maken van een gepersonaliseerd kaartje kan een leuke en waardevolle herinnering zijn. In dit artikel lees je een aantal zaken over het voorbereiden van je drukwerk voor de communies of lentefeest.

Verder lezen “Communiekaarten en lentefeest uitnodigingen”
View post →
3 minutes read
319
Papier

De 7 populairste papiersoorten voor uw drukwerk

Als drukkerij in Gent weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste papiersoort te kiezen voor uw drukwerk. Niet alleen bepaalt het de uitstraling van uw product, maar het beïnvloedt ook de kwaliteit van het eindresultaat. Daarom bespreken we in dit artikel zeven populaire papiersoorten en wat ze uniek maakt.

Verder lezen “De 7 populairste papiersoorten voor uw drukwerk”