trouwkaarten FAQ

Veel gestelde vragen over trouwkaarten drukken

Hoelang duurt het drukken van trouwkaarten?

We streven naar een snelle verwerking van uw kaarten vanaf dat we de gegevens ervan ontvangen. Meestal bedraagt de levertingstermijn minder dan één week. Soms, afhankelijk van de gekozen afwerking of extra druktechnieken en combinaties, kan dit langer duren maar dan overleggen we dit eerst met u zodat u dit op voorhand weet.

Beschikken jullie over voorbeeldtrouwkaarten waaruit gekozen kan worden of is het de bedoeling dat er een ontwerp aangeleverd wordt?

Er bestaan drie mogelijkheden om trouwkaarten te bestellen:
– we beschikken over trouwboeken met de recente collecties van voorgedrukte kaarten waar u uit kan kiezen en dan verzorgen we in de drukkerij een opdruk. Het kiezen kan in de drukkerij zelf of u kan ze meenemen om thuis rustig te bekijken en door te nemen.
– u mag afkomen met een eigen ontwerp en indien nodig zetten we dit in de drukkerij verder technisch en drukklaar op punt
– ofwel zorgen we in de drukkerij voor een ontwerp volgens uw smaak en wensen.

Hoe zit het met de tekst van onze trouwkaart want we weten niet hoe er aan te beginnen?

Met 27 jaar ervaring kunnen we u vlot bijstaan en meehelpen voor de creatieve formulering van de tekst voor uw trouwkaart, ook voor nieuwsamengestelde koppels of voor holebitrouwkaarten.

Is het mogelijk de kwaliteit op voorhand te zien?

Ja dat kan. U bent welkom om eens tot aan de drukkerij te komen (we ontmoeten onze klanten ook graag) om de verschillende kartonsoorten te zien en te voelen. Normaal ontvangt u per mail ook gratis een digitale drukproef en op aanvraag, mits de kost van 6 euro kan dit ook op standaardkarton (of 7 euro op speciale kartonsoorten). De prijzen zijn exclusief BTW.

De trouwkaarten zijn gedrukt maar er staat nog een fout in. Wat nu?

Ook wij vinden dit heel jammer. Grondig overlezen blijft zeer belangrijk. Vooraleer te drukken ontvangt u eerst een drukproef en desnoods een volgende en eventueel nog één tot alles er op staat zoals u het wenst en pas na uw goedkeuring starten we met drukken. Als wij voor de opmaak zorgen zit er steeds een eerste digitale proefdruk gratis inbegrepen. Volgende proefdrukken blijven mogelijk met een meerkost, naargelang we nog op uw vraag aan de lay-out hebben te werken.

Zal ik blij zijn met de gedrukte trouwkaarten?

Daar doen we het voor want we streven naar tevreden klanten maar een goede voorbereiding blijft cruciaal. Veel helpt als u op voorhand voldoende informatie kan geven indien wij het ontwerp hebben uit te werken EN als u zelf goed overleest bij de proefdruk. Daarna zal u blij zijn met drukkerij Alfabet te hebben samengewerkt en wordt u ook een tevreden klant die dan later langskomt voor de geboortekaartjes ;-).

Kan ik achteraf betalen?

Neen. Betaling kan op voorhand via banknummer 445-3626351-70 of contant bij ontvangst van uw drukwerk. Om efficiënt te werken en ons 100% op uw trouwdrukwerk te concentreren willen we tijdverlies door onbetaalde facturen vermijden.

Volgende week trouwen we en wil morgen al de kaarten. Kan dit?

Het kan als u tevreden bent met een standaardontwerp waar weinig of geen afwerking bij komt kijken. Maar ook daar zitten mooie trouwkaarten tussen. Lees niet verder en kom direct zonder omwegen naar drukkerij alfabet.

Waar trouwkaarten bestellen?

Ondertussen is dat wel duidelijk: bij drukkerij Alfabet in Gent natuurlijk