Papier

De 7 populairste papiersoorten voor uw drukwerk

Als drukkerij in Gent weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste papiersoort te kiezen voor uw drukwerk. Niet alleen bepaalt het de uitstraling van uw product, maar het beïnvloedt ook de kwaliteit van het eindresultaat. Daarom bespreken we in dit artikel zeven populaire papiersoorten en wat ze uniek maakt.

  1. Plano Superior

Plano Superior is een ongestreken papiersoort met een vrij ruwe toplaag en een hoge witheid en voelt stevig aan. Qua prijs/kwaliteit is dit onze topper. Bovendien is Plano Superior verkrijgbaar in verschillende gramgewichten, het geschikt maakt voor verschillende soorten drukwerk. Vooral voor folders, boekcovers en visitekaarten gebruiken we deze kwaliteit.

  1. Ensocoat

Ensocoat is een gestreken papiersoort met een hoge glans en als sulfaatkarton beschikt over een grote stijfheid of ‘hand’ en voelt zeer stevig aan. Het heeft een gebroken witte tint en een gladde afdruk, waardoor het zeer geschikt is voor printen met heldere kleuren en hoogwaardige afbeeldingen en foto’s. Ensocoat gebruiken we vaak voor luxe drukwerk, zoals visitekaartjes, postkaarten en gelegenheidsdrukwerk waar kleuren en foto’s belangrijk zijn.

  1. Biotop

Biotop is een ongestreken papiersoort met een licht crèmekleurige tint en voelt stevig aan. Deze kwaliteit is geschikt voor drukwerk met een natuurlijke uitstraling, zoals visitekaartjes, enveloppen en uitnodigingen. Biotop is ook verkrijgbaar in verschillende gramgewichten, wat het geschikt maakt voor allerlei soorten drukwerk.

  1. Gevergeerd naturel

Gevergeerd naturel is een ongestreken papiersoort met een lichte structuur. Het heeft een natuurlijke uitstraling en voelt ondanks de textuur zacht aan. Het is geschikt voor drukwerk met een vintage uitstraling, zoals luxe uitnodigingen. Gevergeerd naturel houden we enkel op 300 gram/m² in stock

  1. Stardream crystal

Stardream crystal is een gestreken papiersoort met een parelmoerachtige glans en voelt glad en zacht aan. Stardream crystal is geschikt voor drukwerk met een luxe uitstraling, zoals visitekaartjes, uitnodigingen, trouwkaarten en geboortekaarten. Door de unieke uitstraling trekt het de aandacht van de ontvanger.

  1. Keaykolour

Keaykolour is een iconisch papier- en kartongamma. Het is een ongestreken papiersoort met een matte afwerking. Keaykolour is geschikt voor drukwerk van een hoge kwaliteit, zoals brochures, flyers, posters, trouwuitnodigingen en geboortekaartjes. Het matte oppervlak zorgt ervoor dat de kleuren helder blijven en toch niet reflecteren. Keaykolour is verkrijgbaar in 45 kleuren en en voelt uniek en luxe aan. Het heeft een hoge stijfheid waardoor het perfect is voor hoogwaardige druk- en verpakkingstoepassingen.

  1. Muskat

Muskat is een ongestreken gerecycleerde papiersoort met een lichte structuur en is beschikbaar in twee tinten en voelt stevig aan. Muskat is geschikt voor drukwerk met een natuurlijke uitstraling, zoals flyers, posters en uitnodigingen. Het heeft een unieke uitstraling en voelt prettig aan. Muskat is verkrijgbaar in verschillende gramgewichten en slechts twee kleuren: bruin en grijs.

Naast deze zeven populaire papiersoorten zijn er nog talloze andere papiersoorten verkrijgbaar die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. Bij het kiezen van de juiste papiersoort is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals het doel van het drukwerk, het budget en de gewenste uitstraling. Al ons papier draagt ook het FSC-label.

Als drukkerij in Gent beschikken wij over een ruim assortiment aan papiersoorten en kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw drukwerk. Wij kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden en u voorbeelden laten zien, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Kortom, de keuze voor de juiste papiersoort is een belangrijke stap bij het maken van hoogwaardig drukwerk. Door rekening te houden met verschillende factoren en te kiezen voor een papiersoort die past bij uw doel en gewenste uitstraling, kunt u ervoor zorgen dat uw drukwerk de gewenste impact heeft en een blijvende indruk achterlaat bij uw doelgroep. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en het optimaliseren van uw drukwerk.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of kom eens langs bij onze drukkerij. We zijn gelegen achter het Gentse Sint-Pietersstation en beschikken over een eigen privé parking, buiten de LEZ-zone. Rij dus gerust op en maak kennis met ons.

✓ Succesvol toegevoegd! Oops!

close

Select options

close